TITO ENRIQUE GUEVARA ESTRELLA

Instrument: fløyte, perkusjon, vokal
Sted: Oslo
Født: Ecuador

 

tguevara09@yahoo.com  |   +47 97756461

  Facebook

 

  • Fløytist
  • Perkusjonist
  • Låtskriver
  • Produsent
  • Lærer i perkusjon og samspill på NMH, perkusjonslærer på Oslo Kulturskole

Bakgrunn
Kommer opprinnelig fra Quito i Ecuador, studerte  jus på Universidad Central og musikk på Conservatorio Nacional i hjemlandet sitt og spilte fra tidlig alder som profesjonell perkusjonist med bl.a; Sumac Chacra,  Sonora Siboney, Orquesta Virtud og El Combo Pachanguero i Ecuador.

Han flyttet til Europa i 1989 og har bodd, studert, undervist og spilt med en rekke band i Frankrike og England.

I Norge dannet han det populære salsabandet Sonora Cimarrón, samt flamenco-prosjektet Flamenco de la Frontera  (tidligere Flamenco Duro) i samarbeid med flamencodanserinnen Tonje Lieberg, hvor samarbeidet involverte flere profilerte spanske utøvere som Agustin de la Fuente (gitar); Agustin Mancheño (Sang) og Fernando Jimenez Sanchez (dans) mm. Guevara har også deltatt i produksjoner i samarbeid med norske og internasjonle artister , bla a. Michel Camillo Prosjekt 2010 med Follo Storband; Apekvinnen (m/Marika Enstad) i 2013, Misa Criolla 2013 (Nittedalskoret), Amefrika (TRAP) og La siesta (m/Veronica Salinas).

Guevara underviser også i perkusjon og samspill v/Norges Musikkhøyskole og som perkusjonslærer på Kulturskolen.

Innspillinger
Egne komposisjoner: CD 1997: Hombres de Maiz solo med Andesmusikk (indiansk musikk fra Andesfjellene)
Tradisjonell musikk :  CD “Amefrika Prosjekt” i samarbeid med Trap 2012 (Ecuadoriansk og Sør-afrikansk marimba-musikk)
Egne komposisjoner: CD “Son del Ecuador” med Sonora Cimarrón 2012