SONORA CIMARRÓN

Sjanger: latinamerikansk, salsa, cumbia, festejo, andarel
Sted: Oslo

 
Kontaktperson: Tito Guevara  | +47 977 56 461

  Facebook 

Instagram free icon  Instagram

 

Besetning:

Tito Guevara   bandleder, låtskriver, produsent ECUADOR
Carlos Paz   hovedvokalist ECUADOR
Alexis Ruiz   vokal, perkusjon  GUATEMALA
Alejandro Gispet   kontrabass CUBA
Eduardo «el moro» Cedeño  timbales, perkusjon, vokal  CUBA
Odd Kristian Svedal   tres, vokal NORGE
Lars Sutterud  trombone NORGE
Are Børge Halvorsen    saksofon, fløyte NORGE
Rafael ”Joel” Ortega bongo, kor, perkusjon DOMINIKANSKE REPUBLIKK
Nilas trombone NORGE

Siden 2004 har Sonora Cimarrón vært den mest solide leverandøren av autentisk salsa i Norge, med sterke røtter bakover til den søramerikanske cumbia- og salsatradisjonen, paralleller til artister som blant annet Oscar d’Leon, Latin Brothers, 60-tallets mambo og 70 tallets salsa “Fania All stars stil. Bandets grunnlegger og komponist Tito Guevara er selv fra Ecuador og har jobbet fram en egen stil og et eget lydbilde som manifesteres i deres CD “Son del Ecuador” 2012.
Til forskjell fra moderne salsa- og timbaband som bruker piano og trommesett, har Sonora Cimarrón istedet vendt blikket mot det tradisjonelle (og folkloriske). Bandet bruker derfor den cubanske gitaren trés, kontrabass, og full perkusjonsrekke. Blåserrekken består av to trombonister og en saxofon, noe som åpner for heftige mambopartier.
Musikken hovedsakelig basert på egne komposisjoner og arrangementer. I tillegg til mørk og drivende salsa, blir det også svært dansbare cumbiaer, festejos og andareles. Vi snakker med andre ord om en sterk musikalsk innflytelse fra Ecuador og de omkringliggende områdene: Peru, Amazonas og Colombia.
Vokalisten I bandet Carlos Paz fra Ecuador, mest kjent for sin rolle i verdens berømte L’Orchestra di Piazza Vittorio basert I Roma – Italia